Aalto Marja Missä on tahto, siellä on tie.

Tapaus Herra Hakkarainen

Olen mielenkiinnolla seurannut tapausta Herra Hakkarainen viimeisen 24h ajan. Herra meni ja uusi eduskuntapaikkansa huimalla yli 5500 äänimäärällä. Viinamäenmiehiä oleva sahuri Viitasaarelta meni uudelle eduskuntakaudelle, että heilahti. Todennäköisesti ne kaikki 5500 suomalaista tietävät, että “Selvinpäin se on kyllä hyvä mies ja kova työmies.” tai “Hyvin Herra on aina asiansa hoitanut, kun ei vain ratkea ryyppäämään” tai “Sillä on fiksuja ajatuksia, jos vain on selvittäpäin.” Se riittää yli 5500 suomalaiselle - kunhan selvinpäin on asiallinen ja kova tekemään töitä, mitä sitä nyt jos välillä sitten ratkeaa - kuka se meistä on mitään sanomaan, kun korkki jää välillä auki itse kullakin. Joissakin asioissa Suomi on äärisuvaitsevainen maa.

Olen elänyt lapsuuteni alkoholisti sedän lähipiirissä. Maalla samassa pihapiirissä asuessa tuli ne viinankirot kovin tutuiksi. Setä oli ammattitaitoinen ja hyvä kirvesmies - siis jos joskus sattui olemaan selvinpäin, kännissä se ei erottanut vatupassia vasarasta. Välillä istui vankilassa ja olipa setä nuorena miehenä kuokkimassa Seutulassa lentokentän pohjaakin, kun erehtyi kännissä rattiin. Loviisan poliisit tuli aikaamyöten tutuiksi ja etunimillä osasivat toisiaan puhutella - saattoivatpa tutut miehet istua kylän baarissa kahvillakin, kun partio kylille sattui. 

Ihmettelin lapsena miten isäni jaksoi kantaa vastuuta. Pappani kuoli isän ollessa juuri rippikoulun käynyt, ja siitä asti isä huolehti niin sisaristaan kuin jo tuolloin alkoholisoituneesta isoveljestään. Vaan mitäpä sitä viinapirulle mitään mahtoi. Joskus setä oli selvinpäin pitkiäkin aikoja ja sitten juomapuoli taas hirtti kiinni. Välillä isä kävi naapurituvan tyhjentämässä kylän juoppolalleista ja taisi joskus ottaa vähän setääkin niskasta kiinni, kun känniläinen oikein pahaksi äityi. Joskus kävi poliisit, jos ei isä peltotöistä ehtinyt juopon vahdiksi ja äijä piti saada valtion pahnoille lepuuttamaan pahimmat rähinäviinat pois. Yrittipä setä kerran ampuakin itsensä, mutta juopolla on juopon tuuri ja huti meni - käsivarresta läpi. 

Setäni oli rapajuoppo. Kaikki meni kurkusta alas ja jos ei rahaa ollut viinaan, niin kiljupannu kävi porstuassa. Mitä vanhemmaksi setä-vainaa kävi niin sitä harvemmassa oli selvät hetket. Kovana kalamiehenä kävi verkoilla ja katiskoilla kesät talvet - metsästysaseet isä oli loputkin takavarikoinut sen jälkeen, kun setä oli henkeään yrittänyt ampumalla ottaa. Juoppohan se oli, mutta huolta siitä piti pitää, kun ei se itse siihen kyennyt - sairas mies vaikka sairaus olikin itseaiheutettu. Ei setä sympatiaa ja teetä saanut, mutta silti siitä huolehdittiin, ettei se mokoma palellu pakkaseen tai polta torppaansa. Lähimmäisestä kannetaan vastuu, aina. 

Miksi media haluaa nyt tehdä Hakkaraisesta vapaata riistaa olevan pellen? Koska Suomi on koulukiusaajien ja välinpitämättömyyden luvattu maa. Matti Nykäset, Tauskit ja Hakkaraiset ovat meille viihdettä ja hyvät otsikot myyvät aina. Vain keskenkasvuisilta voisi odottaa tätä käytöstä, joka nyt on valloillaan: “Hei, se on siellä metsästysmajalla ja se ihan varmasti vetää perseet olalle, mennään kytikselle niin saadaan nauraa kaikki.” tai sitten aamusella: “Hei jäbät, soitetaan sille ja kysytään särkeekö päätä. Lyödääks vetoa, että se ei muista mitään ja on vieläkin ihan kännissä. Soita sä, Kerttu, kun sulla pitää pokka, mä en vaan niin pysty soittaan, kun mä repeen, hei.” Mihin on unohtunut, että jokainen näistä on ihan oikea ihminen? Kukaan ei sitä viinaa Hakkaraisenkaan kurkusta väkisin alas kaada, mutta tarviiko jokaista ryyppyä ja hölmöilyä uutisoida? 

Kun pentuna yritettiin humalaisen sedän kustannuksella naureskella, niin se oli sallittua vain siihen rajaan, kun se oli oikeasti hauskaa - tarkoittaen sitä, että sai nauraa kippurassa, kun oli kalsarit väärinpäin jalassa tai nukahtanut kesällä pihakeinuun. Ylilyöntejä eikä kiusaamista kuitenkaan sallittu, ihmisoikeudet ne oli juopollakin ja kun ei setä itse kyennyt itsestään huolta pitämään, niin jonkun se oli tehtävä. Isäni, pikkuveljenä, kantoi vastuunsa sedästä loppuun saakka, hyväsydäminen kun on.

Ei hukkunut setä verkoille eikä heikoille jäille, mutta viinaan hukkui ja siitä ei pelastusta ollut. Lapsuudesta opin, että juoppoa ei voi pelastaa, jos ei se itse halua pelastua. Jos Jeppe haluaa juoda, niin kyllä se Jeppe juo. Juopon kanssa eläessä vastuu siirtyy ympäristölle. Herra Hakkarainen on eduskuntaan kansanvaalilla äänestetty ja nyt on miehen kanssa elettävä, mutta säännöt ne on Herroillakin. Olkoonkin niin, että aina Suomessa on juoppoja kansanedustajia ollut ja aina tulee olemaan, ei se tarkoita, että yhden Hakkaraisen käytöstä pitäisi hyväksyä - ei pitäisi. Ketään ei kuitenkaan tule pilkata ja tehdä hänestä tarkoitushakuisesti koko maan yhteistä pilkankohdetta.

Eduskuntaryhmän pitää määritellä selvät säännöt ja rajat, joista pidetään kiinni. Jos mokaat niin se on kerrasta poikki, olet ulkona ja ensimmäinen varallaoleva tulee tilalle. Eduskuntaan on valittu 200 edustajaa, joiden velvollisuus ja tehtävä on huolehtia ensi sijaisesti tästä meidän omasta Suomi Oy Ab:stä. Myös Herra Hakkaraisen on itse ymmärrettävä omat vastuunsa. Jos otat, et edusta - Jos edustat, et ota! 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kirjavaa on, porukka eduskunnassa viime valintojen jälkeen. Joidenkin pitäisi olla jo eläkkeellä, että ei käy kuin UKK miehen, Urhon siis. Rikollisen taustan omaava meni läpi hänkin, vaikka erotettiin aikanaan epäselvyyksien vuoksi eduskunnasta. Sitten tämä blogin kirjoittajan mainitsema persoona, epäilyttävää jälkeä on tulossa. Sillä vaikka kaikki on mahdollista, tarkoittaa mahdollisuus myös suuntaa syöksykierteeseen, jos huonosti käy. Urho Kaleva Kekkosen adjutanteista toinen porskuttaa edelleen, toinen yritti toisesta presidenttiä aikanaan. Virolainen voitti, vaikka mediaan annettiin tietoa, että Ahti Karjalainen on vaalien alla raivoraitis mies. Oli tai ei, vastoinkäymiset veivät uudelleen naimisiin viinan kanssa. Alkoholisteissa, raittiin vesiselvissä, tai tuurijuopoissa, on yleensä se vika, että kun elämä ei suju, niin juominen sujuu silloin esimerkillisesti.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Politiikka on raadollista. Etenkin kun kasataan uutta hallitusta.

Itse asiassa Hakkarainen on tiettävästi hoitanut sen työnsä eduskunnassa moitteettomasti, toisin kuin eräät. Vapaa-ajalla ollut sitten enemmän alttiina hankaluuksille.

Suomen median päästäminen sinne majalle osoittautui kyllä todella huonoksi ideaksi Hakkaraisen ja PS:n kannalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai miten niin huonoksi PS'n kannalta. Ne haluaa ruikuttaa pahasta mediasta ja sai vettä myllyynsä. Sitäpaitsi oliko pakko ottaa Hakkarainen uudestaan ehdokkaaksi?

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Hakkarainen on vapaata riistaa ja median hampaissa. Muut, ne jotka ovat oikeasti poliittisesti epärehellisiä, ovat median suojeluksessa. Hakkarainen ei ole kenenkään narussa ja siksi vaarallinen valtaapitävien kannalta, Persueliitti on jo kiltisti ruodussa niin niiden tekemisiä ei tutkita.

Jouni Nordman

Ei välttämättä, sillä joissain piireissä onnistumista myös juhlitaan, jolloin Hakkarainen hyvin vain osoitti olevansa ihminen jolla on tunteet.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ihminen Suomessa saa aivan vapaasti vetää kännin, ei sitä ole millään lailla kielletty, keneltäkään. Hakkaraisen äänestäjät kyllä tietävät, mitä saavat, saattavat nimittäin itsekin kuppia ottaa, niinkuin jokainen terve suomalainen.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Enhän minä sitä juhlimista :) Se oli ihan ansaittua.

Itse en vain ymmärrä mikä järkeä oli sitä mediaa sinne raahata. Näin, vaikka miehen rohkeutta arvostankin. Noh, näin päivänvalossa ei tunnu niin isolta asialta tämäkään lööppi ja voit olla oikeassa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Muuten ihan asiaa sisältävä blogi, mutta Hakkaraisen liittäminen asiayhteyteen haiskahtaa vähän vaalituloksiin pettyneen purkaukselta. Ja tuskin se Hakkarainen sinua tai sinun aatemaailmaa edustaisikaan, joten joudut hakemaan edustajasi muualta.
Arhinmäen kohdalla kirjoituksesi olisi ollut täysosuma, sillä ministerinä Arhinmäki edusti meitä kaikkia suomalaisia ikävällä tavalla ja vielä jälkikäteen häpeämättömästi vähätellen tapahtumia pesunkestävän, mutta ei viinaa kestävän bolseviikin tapaan.

Käyttäjän AaltoMarja kuva
Marja Aalto

Oikeassa olet, arvomaailmani on muualla ja samoin ehdokkaani. Vaalit menivät odotetusti ja lopputulokseen olen niin tyytyväinen kuin tässä tilanteessa voi olla. Nyt on valituilla näytön paikka ja kateeksi ei käy. Olet oikeassa siinäkin, että Arhinmäestä olisi saanut hyvän kirjoituksen, mutta tässä kirjoituksen kärki olikin sillä median käytöksellä. Piti mennä oikein vahtimaan Hakkaraisen juomista hyvän jutun toivossa. Ihan kun ei kaikki tiedettäisi, että juohan se ja juodessa sanoo mitä sylki suuhun tuo. Jälkeenpäin sitten selitetään, että "kännissä sanoin". Humalaisia, "nollaavia" kansanedustajia taisi olla tämä maa täynnä pari päivää sitten, mutta vain Hakkaraisen ryyppäämisestä tehtiin otsikot aika räikeällä tavalla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eipä siellä taida olla eduskunnassa sairaslomien tuurausjärjestelmää olemassa. Sehän sen ratkaisisi jos olisi jokin menetelmä millä riittävän pitkän poissaolon tai sairausloman sattuessa varamies tulisi paikalle. Nythän sinne rahdataan tärkeisiin äänestyksiin melkeimpä sairaalasta petipoltilaita siksi aikaa että saadaan päätös haluttunlaiseksi. Varamiesjärjestelmä auttaisi moneen asiaan.
Muuten olen kirjoituksesi kanssa yhtä mieltä siitä että hyssyttelemällä ei puheena olevassa asiassa saada mitään aikaiseksi. Jos Teuvo ei pysty asioitaan hoitamaan niin silloin ei hänen tulisi olla kansanedustajan tehtävissä. Äänestystulokseenhan ei voida vaikuttaa jälkikäteen mutta toimintakuntoa pitäisi pystyä vaatimaan.

Käyttäjän AaltoMarja kuva
Marja Aalto

Samaa mieltä Erkki. Hakkarainen on aikuinen mies ja tulee kantaa vastuunsa teoistaan itse. Kansanedustajan toimi on luottamustehtävä ja Linnaa lainaten "Asialliset hommat hoidetaan, vaikka muuten ollaan kuin ellun kanat". Jos ei siihen kykene niin sitten täytyy siirtyä sivuun. Aika näyttää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hra Hakkarainen on pitkään ja usein ollut ns. kulttuuriväen hampaissa.
Sitä asennetta ei muuttanut edes muan rehellinen muusikko, joka totesi, että jos alkoholin käytön perusteella ihmisiä aletaan jakaa, niin "meillä taiteilijoilla ei taida olla juuri varaa arvostella muita ..." :D

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Älä nyt nosta Teuvoa kuitenkaan Jumalan asemaan kirjoittamalla herran isolla kirjaimella.

Teuvo on kuitenkin tunnettu sirkkelisahuri ja nyt jo toisenkauden kansanedustaja horjahdeluistaan huolimatta, setäsi ei yltänyt samaan.

Käyttäjän AaltoMarja kuva
Marja Aalto

Ei tullut yläkerran Herra mieleen Hakkaraisesta kirjoittaessani. Pahoittelen, jos sekoittamisen mahdollisuus näiden kahden välillä tuli mieleen. Setäni ei olisi ollut salonkikelpoinen kansanedustaja, enkä kirjoituksessani Hakkaraisen saavutuksia mitenkään yrittänyt vähätellä, kun miestä en tunne - niinkuin sanoin niin selvinpäin varmaan ihan kelpo mies.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Toimittajille on ilmeisen kestämätön paikka, että he häviävät kriisiviestinnän huippuammattilaiselle kerta toisensa jälkeen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taas erikoisti blogi tulkitaan ps-vastaiseksi vaikka se omakohtaiset kokemukset tilittäen puuttuu ihan todelliseen ongelmaan. Kuinka hitossa tämän blogin saa väännettyä ps-vastaiseksi!
Otetaan esimerkki. Kun Pia Kauma osallistui huhuagotaatioon ja meni hommafoorumin suomalaisille viritettyyn lankaan ja sai palstoilla ryöpytystä miin yhtään kukaan kokkari ei tullut syyllistämään ryöpyttäjiä kokoomusvastaisuudesta.
Tekee mieli nostaa yks määrätty kortti tämän ilmiön edessä että kansalaisia vahtivat gerberokset jotka ojentaa ja syyllistää kaikki jotka hiiskahtavat jotain mikä ei persutiedotukseen sovi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sini, olet oikeassa. Ei tätä blogia voi millään ilveellä saada PS vastaiseksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Silvia Modigin ulkoinen habitus pisti silmään vaalivalvojaisissa.

Mitenkään sormella osoittamatta habituksesta sai vaikutelman siitä, että jokunen olut oli hänelläkin saattanut hulahtaa kurkkuun ennen haastattelua.

Joillekin se saattaa olla ongelma, joillekin taas ei.

Jos viina maistuu, niin sitten maistuu. Kunhan työt tulevat tehdyiksi.

Joskus vain mietityttää tuo lainsäädäntötyö.

Nimittäin silloin tällöin tulee mieleen, että aivan kaikkia lakeja ei ole säädetty aivan selvin päin, kun tarkastelee tiettyjen lakien toimivuutta käytännössä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

5.500 ääntä ei kerätä tyhjästä, edes Keski-Suomessa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Matti Nykänen sai SMP:n ehdokkaana vain 10 prosenttia Hakkaraisen äänistä ja Matti on sentään maailmanmestari. Teuvossa täytyy olla jotain vetoavaa. Laulaako sitten kännissä paremmin kuin Matti?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ville Pernaa koulutti aamuteeveessä sitä papereista lunttaavaa naistoimittajaa, jonka mielestä hakkaraisen 5000 ja rapiat protestiäänet...
Sanoi aika suoraan; Ei pidä mennä sanomaan protestiääniksi ...

Käyttäjän AaltoMarja kuva
Marja Aalto

Äänien määrä on niin huima, että mistään protestiäänistä ei ole kyse. Nämä ihmiset ovat tosissaan Hakkaraisen takana. Itseäni ainakin on alkanut kiinnostaa miehen oikeat työt ja tekemiset, koska oma tuntemukseni kaverista nojaa vain otsikoihin, joissa ei ole muita nostettu kuin kännitemput - pelkällä ryyppäämisellä ei tuollaista äänimäärää saa - edes Keski-Suomessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä kuin tekstin niin että siinä myös tuomittiin liika Hakkaraisen kännipuolen revittäminen pilkkavideot jne. Sellaistahan täällä Puheenvuorossa ei ole ollutkaan.
Selvähän se on että se herättää tunteita. Niin monella on vastaavia kokemuksia kuin Marja Aallolla.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

nykyisin tarvitaan 3 poliitikkoa hoitamaan yhden hommat.
UKK kuntoili, juoksi naisissa ja ryyppäsi. Nykyään siihen tarvitaan stubb, kanerva ja hakkarainen

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kepun käytännössä hallinnoima Keskisuomalainen kirjoitti kohtuullisen asiattomasti Hakkaraisen vaalivalvojaisista. Tämä ei tietenkään poikkea Kepun madialinjasta.

Esim. Iltasanomien juttu oli ihan tasapuolinen. Tietenkin onhan se rumaa ja kansanedustajan arvolle sopimatonta pullonsuusta juoda ja puhua jotakin niistä neek..ukoista ja heidän tuistaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan Hakkarainen perussuomalaisten keskuudessa arvostettu, PS:n ajatushautomon pj Tossavainenkin kirjoitti:

Hakkarainen äänivyöryllä EU-parlamenttiin

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Koulukiusaamistahan tuo pohjimmiltaan toimittajien puolesta on. Olen 100% varma, että toimittelijat ovat itsekin vetäneet joskus kännit. Hakkaraisen meno kun ei edes mitenkään erityisen pahalta vaikuta, silloin tällöin, kerran parissa vuodessa menee överiksi, että sammuu pöytään.

Olen 100% varma, että toimittelijat ovat vetäneet pahemmat kännit kuin tässä. On vain kiva kiusata toista samoista asioista, mitä itse tekee.

Käyttäjän AaltoMarja kuva
Marja Aalto

Hakkaraisesta on tullut erinomainen kohde medialle tässä asiassa. Helppo kiusata, kun se mokaa kuitenkin. Hakkaraiselta vaatii kovaa itsekuria ja tahtoa, että pystyy tilanteen korjaamaan, kukaan ei voi sitä hänen puolestaan tehdä. Medialta taas toivoisi asiallista käytöstä, mutta se lie ei tule toteutumaan koskaan.

Käyttäjän StefanusJakovlev kuva
Stefanus Jakovlev

Hakkarainen on hieno mies. Olen kunnioittanut häntä suuresti siitä lähtien, kun luin hänen työstään Hondurasissa. Hakkarainen sopisi hyvin kehitysapuministeriksi, ainoa ongelma taitaa olla se, että perussuomalaiset eivät taida suurestikkaan kannattaa kehitysapua.
Tutustuisin mielelläni lähemminkin Teuvoon ja kuulisin hänen kokemuksiaan Hondurasista. Siitä voisi moni oppia kuinka asioita voidaan tehdä hyvin ja menestykkäästi auttaen samalla ulkomailla apua tarvitsevia.

Korpikotkajournalismi ei suurestikaan kiinnosta, mutta enkelijournalimi kiinnostaisi, tarkoitan tällä sitä, että haluan keskittyä hyviin asioihin vaikka tiedostaisinkin ongelmat pyrkien muuttamaan niitä.

Tässä yksi hyvä uutinen Teuvosta, on niitä varmaan enemmänkin, mutta tämän löysin nopeimmin.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022815261350_u...

Käyttäjän AaltoMarja kuva
Marja Aalto

Tämä oli mielenkiintoinen. En ole koskaan kuullut/törmännyt juttuun mistään. Kuten sanoin oma tietämykseni miehestä perustuu vain känniotsikoihin, mutta noiden 5500 äänen takana on jotain muutakin kuin pelkkä kantasuomalainen viinanjuontitaito. Harmi, että alkoholiongelma varjostaa tekemisiä ja seuraa kaikkialle. Toivottavasti eduskuntaryhmä ymmärtää asettaa rajat tekemisille sekä tarvittaessa puuttuu ongelmiin - jos Hakkarainen tosissaan haluaa edustajana toimia niin hänen on noita rajoja kyettävä kunnioittamaan ja toimimaan sen mukaisesti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Siinäpä se on että media haluaa tehdä tietyistä ihmisistä tietynlaisen kuvan eikä sille voi mitään, ei kohde eikä yleisö. Niin "neutraali" on tämä toimittajakunta joka noita juttuja rustailee ja ottaa hampaisiinsa jos ei ole heidän määrittelemänsä sabluunan mukainen. Se alkoholiongelmakin häiritsee ainoastaa toimittajien mielessä eihän se ole kertaakaan estänyt Hakkaraista tekemästä työtään eli ajamasta kansalaisten asioita eduskunnassa.
Ongelmiin tietysti voidaan puuttua jos niin halutaan mutta sillä asialla ei ole mitään tekemistä kansanedustajuuden kanssa.

Käyttäjän BarbroJaakonahoFMolander kuva
Barbro Jaakonaho F Molander

Kyllä hävetti katsoa videota!Vaikka olisi kuinka juoppo tahansa, sitä ei pidä nolata lisää näyttämällä tuollaisia valtakunnallisessa mediassa. Yksityisyyden suoja on myös Hakkaraisella. Miten kansan rahoittama YLE voi julkaista tuollaista? Eikö ole minkäänlaista häpyä?

Toimituksen poiminnat